معرفی اینتاردر و ریتاردر و کاربردهای آن
اگر هنوز نمی دانید اینتاردر و ریتاردر چیست خواندن این مطلب را به شما پیشنهاد می کنیم. این دو قطعه نقش بسیار پر رنگی در عملکرد خودرو های سنگین ایفا می کنند و وجود آن ها باعث می شود که میزان قدرت ماشین های سنگین افزایش پیدا کند. اما باید بدانید که این دو قطعه در عملکرد دارای تفاوت هایی نسبت به هم هستند که به صورت تخصصی در ادامه تفاوت این دو مورد را بررسی می کنیم.
شماره تماس نمایندگی مارال سلگی:
- ۰۹۱۲۰۳۱۷۹۱۸
- ۰۹۱۲۱۳۰۰۸۴۷
- ۰۹۱۲۵۹۵۹۳۲۲
آدرس نمایندگی مارال سلگی: شهرک کامیونداران بلوار امام حسین بعد از چهارراه اول پلاک ۱۶ نمایشگاه سلگی
ریتاردر چیست؟
اولین قدم برای اینکه بدانید اینتاردر و ریتاردر چیست شناخت جداگانه هر یک از این قطعات می باشد. در ابتدا به قطعه ریتاردر می پردازیم. اگر چند باری سوار اتوبوس های بین شهری یا کامیون ها شده باشید حتماً مشاهده کردید که راننده وقتی با موانع یا دست انداز مواجه می شود دسته ای که در فرمان وجود دارد را قبل از نزدیک شدن به مانع یا دست انداز می کشد تا بدین ترتیب سرعت اتوبوس یا کامیون به صورت کاملا تدریجی کاهش پیدا کند.
این قطعه که کاهش سرعت کامیون و اتوبوس های شهری را به دنبال دارد نقش پر رنگی در جلوگیری از تصادفات جاده ای ایفا می کند و یکی از مهم ترین و ضروری ترین قطعات برای ماشین آلات سنگین محسوب می شود.
یکی از مهمترین قطعه هایی که برای آسان تر کردن ترمز گیری خودروهای سنگین طراحی شده است همین ریتاردر می باشد. زیرا متوقف کردن خودروهای سنگین در سر پایینی ها و در موقعیتی که خودرو سرعت بسیار بالایی دارد، بسیار خطرناک خواهد بود.
ترمزهای کمکی متشکل از دو ترمز موتور و ترمز اگزوز هستند که هر دوی این ترمز ها تحت نظر ریتاردر فعالیت می کنند. البته جالب است بدانید که استفاده از ریتاردر فقط محدود به خودرو های سنگین نمی شود و برای ساخت انواع لوکوموتیو ها هم کاربرد گسترده ای دارد.
نکته ی مهم دیگری که در رابطه با عملکرد ریتاردر نباید فراموش شود این است که ترمز ریتاردر با هدف ایستادن کامل خودرو طراحی نشده است و کاربرد آن فقط مختص متوقف کردن خودرو می باشد.
مزایای استفاده از ریتاردر در کامیون
تمام کامیون های موجود در سایت مارال سلگی مجهز به قطعه ریتاردر هستند. در کنار اینکه خواهید دانست اینتاردر و ریتاردر چیست خوب است که با مزایای استفاده از قطعه ریتاردر در کامیون آشنا شوید.
- حجم کم و نصب در محل بسیار خوب
- عملکرد کم صدا
- چیدمان خاص
- افزایش میزان ایمنی در خودروهای سنگین به طوری که در سرعت های بالا احساس امنیت و راحتی راننده و سرنشین ها فراهم می شود.
- وجود ریتاردر در ماشین های سنگین باعث می شود که هزینه های مصرفی خودرو کاهش زیادی پیدا کند.
- رانندگی با وجود این قطعه بسیار آسان تر خواهد بود.
اینتاردر چیست؟
دومین قدم برای اینکه بدانید اینتاردر و ریتاردر چیست آشنایی با ماهیت اینتاردر می باشد. همانطور که می دانید وسایل نقلیه برای اینکه متوقف شوند نیاز به ترمز دارند به ویژه اگر وسایل نقلیه دارای وزن بسیار زیادی باشند فرایند ترمز آن ها نیز سخت تر خواهد بود. زیرا خودروهای سنگین به قدرت بیشتری نیاز دارند. مخصوصاً در سر بالایی ها که سرعت خودرو زیاد می شود وجود ترمز کمکی به فرایند ترمز گیری بهتر کمک می کند.
در نتیجه قدرت موتور تنها عاملی نیست که برای رانندگان حائز اهمیت است و علاوه بر آن رانندگان ماشین سنگین که قصد خریداری انواع کامیون و تریلر را دارند به دنبال این هستند که ماشین مورد نظر ترمز کمکی داشته باشد.
اینتاردر یک نوع ترمز کمکی بسیار کوچک می باشد که حدود ۶۵ کیلوگرم وزن دارد و به راحتی می توان آن را در کنار گیربکس نصب کرد. این ترمز علاوه بر اینکه به ترمز موتور کمک می کند می تواند میزان تنش و فشار هایی که روی سیستم ترمز وارد می شود را تا حدود ۹۰ درصد کاهش دهد که میزان بسیار زیادی است.
اینتاردر برای دامنه های کوهستانی بسیار مناسب است و در مناطق کوهستانی که جاده پر از شیب است عملکرد بسیار خوبی از خود نشان خواهد داد. خودرو های سنگینی که به اینتاردر مجهز شده اند برای رانندگان بسیار به صرفه هستند. زیرا به علت فشار زیادی که به ترمزها وارد می شود دچار آسیب یا خوردگی نخواهند شد و عمر طولانی تری دارند.
مزایای استفاده از اینتاردر در کامیون و سایر ماشینهای سنگین
- اینتاردر روشی مدرن برای افزایش ایمنی کامیون ها محسوب می شود و موجب رانندگی ایمن خواهد شد.
- این ترمز کمکی یک قطعه هیدرودینامیک لغزنده است که به علت لغزنده بودن سایش کمتری روی ترمزها ایجاد می کند و باعث بهینه سازی سیستم و کاهش هزینه ها خواهد شد.
- این ترمز به صورت مستقیم سرعت موتور را در شیب ها کاهش می دهد و رانندگی ثابت را به ارمغان می آورد.
- ترمز کمکی اینتاردر به عملکرد ترمز اصلی کمک می کند. در نتیجه عمر مفید قطعات ترمز را افزایش خواهد داد و هزینه تعویض و نصب قطعاتی مثل دیسک ترمز و لنت ترمز را برای راننده کاهش می دهد.
تفاوت اینتاردر و ریتاردر چیست؟
دانستن اینکه تفاوت اینتاردر و ریتاردر چیست به روند استفاده بهتر از هر کدام از این قطعات کمک میکند. اینتاردرها در حقیقت نوعی ریتاردر هیدروداینامیک هستند که به صورت اختصاصی توسط شرکت ZF تولید می شوند.
اینتاردر ها چندین مرحله مختلف از ترمزگیری را در اختیار راننده قرار می دهند و بدین ترتیب عملکرد خودرو با وضعیت جاده و وضعیت ترافیک تطبیق خواهد داشت. در این شرایط ترمز هیدرودینامیک هیدرولیک مستقل از سرعت موتور شتاب کامیون را کاهش داده و ترمز مداوم و بدون تنش را بدون هیچ مشکلی امکانپذیر خواهد کرد.
برخلاف ریتاردر ها اینتاردر با کاهش حجم و وزن قابل ملاحظه ای در جعبه دنده کامیون قرار می گیرد. بدین ترتیب به راحتی میتوان اینتاردر را به سیستم های گیربکس دستی و اتوماتیک وصل کرد که این موضوع کمک زیادی به مدیریت سیستم ترمز می کند.
سخن آخر
در این محتوا به خوبی دانستید که تفاوت اینتاردر و ریتاردر چیست وهریک چه کاربردی دارند. در نتیجه اگر قصد خرید ماشین های سنگین از طریق سایت مارال سلگی را دارید می توانید با این آگاهی خریدی موفقیت آمیز را انجام دهید.