تهران، اسلامشهر، شهرک‌ کامیون‌داران، بلوار امام حسین، پلاک 16 (دفتر فروش مارال صنعت جاوید)

info@maralsolgi.ir

09120317918 | 09125959322 | 09121300847

اخبار نمایشگاه مارال

انواع کامیون و تقسیم بندی آن ها

2024-11-01
تعداد بازدید : 136

انواع کامیون و کاربرد آن

کامیون ها شامل مدل های مختلف هستند. در همین راستا شناخت انواع کامیون و کاربرد آن برای افرادی که قصد خریداری کامیون دارند و یا راننده ماشین سنگین هستند، بسیار مناسب است. انواع مختلف کامیون بر اساس ملاک‌ های مختلف تقسیم بندی می‌ شوند که در این مطلب به صورت کامل به همه این موارد خواهیم پرداخت.

کامیون در کنار تریلی به عنوان پرکاربردترین ماشین برای حمل و نقل جاده‌ ای به حساب می‌ آید و تقریباً این موضوع در تمام کشورهای جهان مشترک است. زیرا کامیون‌ ها برای حمل بارهای مختلف جزو بهترین ماشین‌ های سنگین هستند و به همین علت مصارف متعددی دارند.  در صورتی که قصد آشنایی با مدل‌ های مختلف کامیون و کاربرد هر یک را دارید پیشنهاد می‌ کنیم که این مطلب را با دقت مطالعه کنید. تا در انتها آگاهی کاملی نسبت به این موارد پیدا کنید.

شماره تماس نمایندگی مارال سلگی: 

  • ۰۹۱۲۰۳۱۷۹۱۸
  • ۰۹۱۲۱۳۰۰۸۴۷
  • ۰۹۱۲۵۹۵۹۳۲۲

آدرس نمایندگی مارال سلگی: شهرک کامیون‌داران بلوار امام حسین بعد از چهارراه اول پلاک ۱۶ نمایشگاه سلگی

تقسیم بندی انواع کامیون

در امر بررسی انواع کامیون و کاربرد آن باید به تقسیم بندی کامیون‌ ها بپردازیم. این تقسیم بندی بر اساس فاکتورهای مختلف انجام می‌شود که به این فاکتورها به تفصیل می‌ پردازیم. با شش فاکتور مختلف می‌توان تقسیم بندی کامیون را انجام داد. این ۶ فاکتور عبارتند از:

  • تقسیم بندی بر اساس قدرت کامیون 
  • تقسیم بندی بر اساس محور و وزن کامیون و حداقل وزنی که کامیون می‌ تواند حمل کند.
  • نوع چرخ‌ هایی که روی کامیون قرار می‌ گیرند.
  • نوع اتصال مخزن با تراکتور که می‌ تواند هم به صورت تریلی و هم به صورت نیمه تریلر باشد.
  • از جمله ملاک‌ های مهم دیگر که در تقسیم بندی کامیون بسیار موثر است نوع روش تخلیه کامیون می‌ باشد. که شامل تخلیه از پشت،  تخلیه از کنار، تخلیه از زیر یا تخلیه از جلو می‌ باشد. 
  • مورد بعدی قابلیت استفاده از کامیون در جاده‌ ها است. برای مثال کامیونت‌ ها قابلیت تردد در شهر را ندارند. پس حتماً قبل از خرید کامیون به این نکته دقت کنید‌.

با در نظر داشتن این تقسیم بندی می‌ توانید بهتر تفاوت بین کامیون‌ ها را متوجه شوید و با کاربرد هر یک به صورت جداگانه نیز آشنایی نسبی پیدا کنید.

معرفی انواع کامیون بر اساس وزن

وقتی که با انواع کامیون و کاربرد آن آشنا می‌ شوید، باید کامیون‌ هایی که بر اساس وزن تقسیم بندی می‌ شوند را هم بشناسید. دو مورد از کامیون‌ های کاربردی بر اساس محور وزن شامل کامیون تک و کامیون جفت می‌باشد. کامیون تک دارای دو اکسل، یک محور متحرک و ۶ عدد چرخ است و معمولاً کامیون‌های تک با عبارت ۲ در ۴ نشان داده می‌ شوند.

کامیون جفت به سه اکسل مجهز شده است.  دارای دو محور متحرک و ۱۰ عدد چرخ است.  برخی از کامیون‌های جفت هم در بازار وجود دارند که به ۸ چرخ مجهز شده‌ اند.

کامیون‌های جاده‌ای را بشناسید!

یکی از انواع مختلف کامیون، کامیون‌ های جاده‌ ای می‌ باشند. همانطور که از نام آن‌ ها پیداست، این کامیون‌ ها برای حمل بار در جاده‌ ها مناسب هستند. از ویژگی‌ های مهمی که می‌توان برای این کامیون‌ ها در نظر گرفت،  انعطاف پذیری بالای آن ها می‌ باشد. علاوه بر آن این کامیون‌ ها قدرت مانور بسیار بالایی هم دارند و به علت حرکت در جاده باید مقررات ترافیکی را هم رعایت کنند.

سرعت این کامیون‌ ها معمولاً بالا و تا ۷۰ کیلومتر در ساعت می‌ باشد. البته سرعت بالا زمانی امکان‌ پذیر است که بار کامیون چندان سنگین نباشد. یا به طور کلی کامیون خالی باشد.

زیرا پر بودن کامیون و سنگین بودن آن مانع از افزایش سرعت خواهد شد. برای اینکه کمترین خسارت به جاده وارد شود و ایمنی راننده هنگام حمل بار فراهم شود، معمولاً حداکثر وزن مجاز ۱۸ تن در هر محور می‌ باشد. که البته این وزن در بین کامیون‌ های مختلف با توجه به اندازه محل حمل بار آن ها متفاوت است.

اف هاش 500 وارداتی

کامیون‌ های غیر جاده‌ ای

یکی دیگر از انواع کامیون و کاربرد آن که باید بررسی شود، کامیون غیر جاده‌ ای می‌ باشد. این کامیون‌ ها به علت عدم محدودیت‌ های ترافیکی که برای کامیون‌ های جاده‌ ای موجود است، ابعاد بزرگتر و قدرت بیشتری دارند. زیرا دارای محدودیت ترافیکی نیستند.

نام دیگر این کامیون‌ها دامپ تراک نیز می‌ باشد. این کامیون معمولاً برای حمل خاک، سنگ، شن و ماسه استفاده می‌ شود. البته این کامیون برای عملیات حمل خاک روی زمین‌ های غیر هموار و خارج از محیط آسفالت طراحی شده است. برای مثال برای ساخت و ساز در مکان‌ هایی که زمین صاف ندارند و سطح صعب العبوری دارند، می‌ توان از این کامیون برای حمل مصالح استفاده کرد.

 قدرت موتور این کامیون‌ ها بین ۳۵۰ تا ۳۲۲۷ اسب بخار است که میزان بسیار بالایی است و سرعت این کامیون‌ ها به علت وزن بالایی که دارند بین ۴۵ تا ۷۰ کیلومتر در ساعت متغیر است و از این لحاظ سرعت، مانور کمتری نسبت به کامیون‌ های جاده‌ ای دارند. پروژه‌ هایی که می‌ توان در آن ها از کامیون‌ های غیر جاده‌ ای استفاده کرد عبارتند از:

  • پروژه احداث سد
  • ساخت موج شکن
  • عملیات‌ های خاکی با حجم بالا
  • عملیات‌ های معدنی

تقسیم بندی کامیون بر اساس کاربری

یکی از ملاک‌های مهمی که انواع کامیون و کاربرد آن را از یکدیگر متمایز می‌کند، تقسیم بندی کامیون بر اساس نوع کاربری آنها است. هر یک از کامیون‌ ها کاربری خاص خود را دارند که در ادامه به آن ها می‌ پردازیم.

  1. کامیون‌ های اتاق‌ دار دیواره بسیار مقاومی دارند و میزان ارتفاع اتاق آن ها تا یک و نیم متر است و می‌ توان بارهای زیادی را به وسیله این کامیون حمل کرد.
  2. کامیون تیغه‌ دار در قسمت بار به وسیله یک تیغه یا دیواره به دو قسمت مساوی تقسیم می‌ شود که این مسئله به تفکیک بار کمک زیادی می‌ کند.
  3. کامیون کفی برای حمل خودروهای سنگین و دستگاه‌ های بزرگ صنایع کاربرد دارد.
  4. کامیون سقف‌ دار برای حمل و نقل بارهایی که نیاز به مراقبت و ایمنی بیشتر دارند قابل استفاده است.
  5. کامیون یخچالی برای حمل مواد غذایی، میوه‌ ها و سبزیجات که نیاز به دمای کمتر دارند و زود پلاسیده و فاسد می‌ شوند مناسب است.
  6. تانکرها نوعی از کامیون‌ ها می‌باشند که برای حمل مایعات استفاده می‌ شوند و می‌ توان مواد نفتی و آب را با آن ها حمل کرد.
  7. بونکر‌ها درست مثل تانکر‌ها دارای مخزن می‌ باشند. اما این مخزن برای حمل جامدات است.
  8. کامیون مخلوط کن یا میکسر مثل تانکر و بونکر به مخزن مجهز شده است اما این مخزن حالت حرکتی و گردشی دارد که با حرکات دورانی برای میکس کردن مواد مختلف استفاده می‌ شود.
  9. کامیون کمپرسی به برخی از کامیون‌های اتاق‌دار گفته می‌ شود که به دستگاه‌های کمپرس مجهز شده‌اند و این دستگاه به خالی کردن بار راحت‌تر در کامیون منجر خواهد شد.
  10. کشنده نوعی از کامیون می‌باشد که یدک‌ها یا نیمه یدک‌ها را به دنبال خود می‌ کشد و برای حمل انواع کفی، کانکس، کانتینر و… کاربرد دارد.

سخن آخر

شما می‌ توانید با مراجعه به سایت مارال سلگی و مطالعه مقالات آن با انواع کامیون و کاربرد آن آشنا شوید و سپس بر حسب نیاز خود از طریق همین سایت، محصولی مناسب را شناسایی و خریداری کنید. لازم به ذکر است که کامیون‌ های موجود در این سایت ضمن داشتن قیمت مناسب قابلیت خرید به صورت شرایطی و اقساطی هم دارند.

Rate this post
دسته بندی ها :
دسته‌بندی نشده

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*